IZJAVA O PRIVATNOSTI

Septa j.d.o.o., Orahovička 22, 31000 Osijek, (u daljnjem tekstu: Društvo), sukladno odredbama čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 106/12. – pročišćeni tekst) te odredbama čl. 7. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) obavještava sve korisnike da se odnosi:

Izjava o privatnosti
Vrijedi od: 25.05.2018.
Ova se Izjava o privatnosti odnosi na Društvo i sve njegove internetske stranice i aplikacije. U izjavi opisuje kako prikupljamo i koristimo informacije koje mogu uključivati osobne podatke koje pružate na našim internetskim stranicama korištenjem mrežnog preglednika, prijenosa podataka ili komunikacije e–poštom. Također opisuje dostupne izbore u vezi s našim korištenjem vaših osobnih podataka i načinom na koji možete pristupiti i ažurirati te podatke.

Prikupljanje podataka

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo uključuju:

 • Vaše ime, prezime, e-mail adresa, telefonski broj i kućnu adresu te osobni identifikacijski broj,
 • Broj bankovnog računa može se prikupiti u svrhu prenošenja novca prilikom plaćanja primatelja pouzećem,
 • Podatci o kreditnoj kartici (vrsta kartice, broj kreditne kartice, ime na kartici, datum isteka i sigurnosni kod) ako se za određenu uslugu nudi plaćanje kreditnom karticom u skladu s pravilima o kreditnoj kartici i obrađivačima kreditnih kartica.

Uvijek možete odabrati koje nam osobne podatke želite pružiti. Međutim, ako odlučite ne pružiti određene pojedinosti, to može utjecati na neke od vaših transakcija s nama ili vam usluge mogu biti odbijene.

Podaci koje prikupljamo automatski

Kada koristite našu internetsku stranicu, također prikupljamo informacije automatski, od kojih neke mogu biti osobni podaci. To uključuje podatke kao što su postavke jezika, IP adresa, lokacija, postavke uređaja, operativni sustav uređaja, informacije o prijavi, vrijeme korištenja, zatraženi URL, izvješće o statusu, informacije o verziji preglednika, operativni sustav, povijest pregledavanja i vrsta pregledanih podataka. Također možemo prikupljati podatke automatski preko kolačića.

Svrhe obrade

Vaše podatke koristimo u sljedeće svrhe:

 • Informacije o dostavi
  Koristimo vaše osobne podatke kako bismo dovršili i upravljali vašim zahtjevima dostave ili zahtjevima druge strane koja sudjeluje u procesu dostave koji uključuje dostavljača, primatelja pošiljke, primatelja uplate i naših kooperanata koji mogu proizići iz korištenja naših mrežnih ili izvanmrežnih usluga.
 • Služba za korisnike
  Vaše osobne podatke koristimo za pružanje usluga korisnicima.
 • Ostale komunikacije
  Ovisno o podacima koje ste nam dali, možemo vas kontaktirati e–poštom, poštom, telefonom ili SMS–om. Može postojati nekoliko razloga za to.

Pravni temelji

S obzirom na prethodno navedene svrhe obrade oslanjamo se na provođenje ugovora: Korištenje vaših podataka može biti potrebno za provođenje ugovora koji ste vi ili druga strana sklopili s nama za pružanje usluga dostave. Primjerice, ako koristite naše usluge kako biste naručili dostavu na mreži ili izvan mreže, koristit ćemo vaše podatke kako bismo ispunili svoju obvezu provođenja i upravljanja tom uslugom u okviru ugovora koji smo s vama sklopili. Ako nema posebnog ugovora, primjenjuju se Opći uvjeti poslovanja i Opći uvjeti korištenja interneta i internetske aplikacije.

Ako je to propisano važećim zakonom, zatražit ćemo vašu privolu. U svakom trenutku možete povući svoju privolu tako da nas kontaktirate na bilo koju od adresa navedenih na kraju ove Izjave o privatnosti.

Dijeljenje podataka

Iako smo mi odgovorni za sadržaj i naručujete proizvode izravno od nas, usluge dostave pruža Hrvatska Pošta i Lagermaks. Kako bismo vam pružili usluge dostave, podaci koje unesete u bilo koju internetsku aplikaciju stoga će se također dijeliti s tim društvima. To može uključivati osobne podatke kao što su vaše ime, podatci za kontakt, podatci o plaćanju i bilo koji drugi zahtjevi za uslugama koje ste naveli prilikom narudžbe dostave.

Sigurnost

Sve naše poslovne i internetske aplikacije primjenjuju razumne mjere za sprječavanje neovlaštenog pristupa i zloupotrebe informacija, uključujući i osobne podatke. Za zaštitu i čuvanje informacija te osobnih podataka koristimo odgovarajuće poslovne sustave i postupke. Također koristimo sigurnosne postupke te tehnička i fizička ograničenja pristupa i korištenja osobnih podataka na našim serverima. Pristup osobnim podatcima dopušten je isključivo ovlaštenom osoblju u poslovne svrhe.

Zadržavanje podataka

Zadržat ćemo vaše podatke, koji mogu uključivati i osobne podatke, ako smatramo potrebnim kako bismo vam pružili uslugu, djelovali u skladu s primjenjivim zakonima, rješavali sporove s bilo kojom strankom i kako bismo osigurali redovito poslovanje te otkrili i spriječili prijevare ili druge nelegalne radnje.

Svi osobni podaci koje zadržavamo bit će obrađeni u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Ako imate pitanja o specifičnom razdoblju zadržavanja određenih vrsta osobnih podataka o vama koje obrađujemo, molimo, kontaktirajte nas na kontakte navedene u nastavku.

Čuvamo sve e–poruke trajno ili najmanje 11 godina jer mogu sadržavati informacije vezane uz pružanje usluga koje bi mogle biti važne za porez i moraju biti predočene poreznim tijelima u Republici Hrvatskoj. E–pošta je službeni oblik komunikacije i svaki zahtjev za ispravkom, brisanjem ili izmjenom podataka u e–porukama koji bi mogao uzrokovati nepobitne porezne rizike bit će automatski odbijen.

Vaše mogućnosti i prava
Želimo da imate kontrolu nad načinom na koji koristimo vaše osobne podatke.

To možete učiniti na sljedeće načine:

 • možete od nas zatražiti kopiju osobnih podataka koje o vama čuvamo
 • možete nas obavijestiti o promjenama vaših osobnih podataka ili od nas zatražiti da ispravimo osobne podatke koje o vama čuvamo
 • u određenim situacijama možete od nas zatražiti da izbrišemo ili blokiramo ili ograničimo obradu osobnih podataka koje o vama čuvamo ili uputiti pritužbu na način na koji koristimo vaše osobne podatke
 • u određenim situacijama od nas također možete zatražiti da osobne podatke koje ste nam dali pošaljemo trećoj strani.

U slučaju kada upotrebljavamo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, imate pravo u bilo kojem trenutku povući tu privolu u skladu s primjenjivim zakonom. Nadalje, u slučaju da obrađujemo vaše osobne podatke na temelju zakonitog ili javnog interesa, imate pravo u bilo kojem trenutku uložiti pritužbu na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonom.

Vaša zadaća je da se pobrinete da vaši osobni podaci budu potpuni, točni i ažurirani. Molimo, odmah nas obavijestite o izmjenama ili nepravilnostima vaših osobnih podataka tako što ćete nas kontaktirati na septa.ograde@gmail.com. Obradit ćemo vaš zahtjev u skladu s primjenjivim zakonima.

Pitanja ili pritužbe

Ako imate pitanja ili pritužbe u vezi s našom obradom vaših osobnih podataka ili želite ostvariti neka od prava koja imate u skladu s ovom obavijesti, slobodno nas kontaktirajte na septa.ograde@gmail.com. U slučaju pitanja ili pritužbi također možete kontaktirati lokalno tijelo zaduženo za zaštitu podatka.

Izmjene obavijesti

S obzirom na to da se naše poslovanje neprestano mijenja, povremeno se može promijeniti i ova Izjava o privatnosti. Ako želite pregledati izmjene koje se povremeno unesu u ovu Izjavu o privatnosti, preporučujemo vam da otvorite Izjavu o privatnosti i pregledate izmjene. Ako unesemo značajne izmjene ili izmjene koje će imati utjecaj na vas (npr. započnemo obrađivati vaše osobne podatke u svrhe koje nisu prethodno navedene), kontaktirat ćemo vas prije početka primjene tog postupka.

0 Item | 0,00  (0,00 kn)
View Cart